Igokea i Mornar odigrali su odličnu utakmicu u Laktašima (foto: KK Igokea)

Sjajna košarka u Laktašima

KK Igokea slavila važnu pobjedu nad Mornarom

Jedini bosanskohercegovački predstavnik u ABA ligi KK Igokea večeras je na svom parketu slavila važnu pobjedu u borbi za ostanak u ovom društvu nad KK Mornar iz Bara rezultatom 98:91. 

U utakmici koja se većim dijelom praktički igrala bez obrana bolje su se od samog starta snašli gosti koji su utakmicu otvorili serijom 11:0 koja je malo iznenadila Igose. No nakon time outa Dragana Bajića domaći tim uzvratio je serijom 10:0 pa se od tog trenutka igralo praktički koš za koš.

U pravom revolveraškom obračunu u prvom poluvremenu trojkom Simeunovića 20-ak sekundi prije kraja Igokea je otišla na odmor pri rezultatu 46:45. Krenulo se i u nastavku istim ritmom, obrane nisu bile u prvom planu niti jednom timu pa je publika u Laktašima doista mogla uživati u odličnoj košarci. Ipak, Igokea je u zadnjem periodu skupila redove i uspjela nešto i obraniti te su uz jednako dobar napad koji ih nije iznevjerio nijednom tijekom ove utakmice slavila jako važnu pobjedu protiv jakog protivnika. 

Američki dvojac Green (27) i Vaughn (22) iskombinirali su 49 poena za domaće što je uz odličnu partiju Gagića (17) bilo previše za Mornar koji je posustao u zadnjoj četvrtini. Gosti su utakmicu završili s čak 7 dvoznamenkastih košarkaša ali sve je to bilo premalo za raspoloženu Igokeu večeras. Najefikasniji su bili Harris sa 17 te Pullen sa 16 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

KK Igokea: Wright 2, Simeunović 10, Talić 11, Lešić 5, Nikolić, Green 27, Vaughn 22, Ilić 4, Kočić, Gagić 17

KK Mornar: Pullen 16, Mornar 17, Needham 11, Šehović 10, Raley-Ross, Begić 2, Vujošević, Waller 11, Markota, Vranješ, Bjelica 11, Luković 13

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.