Igokea tijesno poražena u Laktašima od Primorske
Foto: ABA liga

Novi poraz izabranika Dragana Bajića

Igokea tijesno poražena u Laktašima od Primorske

S. Grebović

Jedini bh. predstavnik u regionalnom takmičenju, ekipa Igokee, danas je upisala novi poraz i to na svom terenu od Primorske rezultatom 84:88.

Prvu su dionicu gosti iz Slovenije riješili u svoju korist sa 24:18, a prednost su znali sačuvati do odlaska na odmor.

U nastavku su se probudili Igosi i uspjeli da preokrenu rezultat u svoju korist trojkom za 68:65. Rezultatska klackalica se potom nastavila, a u završnici gosti su ti koji su bili sretniji i spretniji i koji su odnijeli pobjedu iz Laktaša.

U pobjedničkom taboru prednjačio nerješiva enigma za domaće bio je Amerikanac Harris sa 33 ubačaja, dok je 20 dodao Jagodić-Kuridža. Kod Igokee bolji od ostalih bili su Vaughn sa 21 poenom, a Green je zabio 14.

Ekipa Primorske je nastavila sa sjajnim partijama i potpuno su opravdali epitet najvećeg iznenađenja ove sezone na Jadranu stigavši do osme pobjede, dok je Igokea ostala deseta sa omerom 2-9.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 11. kolo:

Igokea-Primorska 84:88

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi