Povratak velikog Ibre

Kada je Ibrahimović zadnji put igrao u Evropi i u kakvoj formi stiže na San Siro?

S. Grebović

Jučer je kao bomba odjeknula vijest o povratku Zlatana Ibrahimovića u evropski fudbal, odnosno u redove AC Milana.

Šveđanin će službeno član Rossonera postati sa prvim danom 2020. godine, a na San Siro je stigao kao slobodan igrač iz redova Los Angeles Galaxyja.

Danas se pojavila vijest kako će popularnom Ibri pripasti broj 1, što do sada u njegovoj karijeri nije bio slučaj.

Prije odlaska u Sjedinjene Američke Države, Iibrahimović je nosio dres Manchester Uniteda dvije sezone, posljednji put za Crvene đavole nastupio je prije skro dvije godine, tačnije 26.12.2017. u meču protiv Burnleya kada je bilo 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I u MLS ligi Zlatan je dokazao svoj kvalitet postigavši 53 gola na 58 utakmica. U posljednjih 12 nastupa za Galaxy postigao je 15 pogodaka, što je učinak vrijedan svakog divljenja.

Inače, dres Milana je nosio od 2010. do 2012. godine i za taj period se okitio jednom titulom prvaka Italije, kao i jednim trofejom italijanskog Superkupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.