Legendarni Redondo izabrao najtalentovanijeg saigrača i definitivno iznenadio odabirom

Bivši argentinski veznjak

Legendarni Redondo izabrao najtalentovanijeg saigrača i definitivno iznenadio odabirom

Admin Čaušević

Fernando Redondo je jedan od najboljih veznjaka svoje generacije, a ozbiljni problemi s povredama su imali značan utjecaj na njegovu karijeru. 

Najdublji trag ostavio je u Real Madridu s kojim je 1998. i 2000. godine bio prvak Evrope. Prilikom drugog osvajanja Lige prvaka bio je i najkorisniji igrač tog takmičenja.

S obzirom da je imao priliku da igra s nekim od najboljih igrača svijeta kako u Real Madridu tako i u selekciji Argentine s izborom najtalentovanijeg saigrača je poprilično iznenadio.

U razgovoru za madridski AS Redondo je kazao da je Fernando Hierro najtalentovaniji igrač s kojim je igrao, dok je na drugo mjesto svrstao Raula Gonzaleza, a na treće Roberta Carlosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Redondo je 2000. godine pod čudnim okolnostima prešao u Milan. Veznjak uopšte nije želio da mijenja sredinu, a navijači su protestvovali zbog njegove prodaje vrijedne 15 miliona eura.

Za Rossonere je u periodu od četiri godine upisao svega 16 nastupa. Na jednom od prvih treninga zadobio je ozbiljnu povredu koljena zbog čega je pauzirao čak dvije i pol godine. Od fudbala se oprostio u 35. godini.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi