Legendarni trener

Capello brutalno iskren za Ibru: "Nije u formi, ali je i tako je bolji od ostatka tima"

Endin Čaušević

Iskusni napadač Zlatan Ibrahimović jučer je zvanično potpisao za Milan.

Ibrahimović je s Rossonerima potpisao ugovor do kraja ove sezone s opcijom da isti produži do ljeta 2021. godine. Zlatan je prije nekoliko godina s dosta uspjeha nosio dres Milana i u klubu se nadaju da će ih konačno vratiti na stare staze slave.

Šveđanin je u Milan stigao kao slobodan igrač nakon što mu je sredinom ovog mjeseca istekao ugovor s LA Galaxyjem. O njegovog dolasku na San Siru danas je govorio i legendarni italijanski stručnjak Fabio Capello.

"Ibrahimović je dobro pojačanje za Milan. On je igrač koji ima karakter i koji na ne ide samo da bude dio igre već želi da pobijedi. To je dodatna motivacija i za ostale igrače Milana", rekao je Capello i dodao.

"Jasno je da nije igrao nekoliko mjeseci i bit će teško da odmah dođe u pravu formu, ali on ima dosta više kvaliteta nego bilo koji drugi igrač Milana. To je istina i vjerujem da i oni to znaju".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.