Kada je Ibrahimović zadnji put igrao u Evropi i u kakvoj formi stiže na San Siro?

Povratak velikog Ibre

Kada je Ibrahimović zadnji put igrao u Evropi i u kakvoj formi stiže na San Siro?

S. Grebović

Jučer je kao bomba odjeknula vijest o povratku Zlatana Ibrahimovića u evropski fudbal, odnosno u redove AC Milana.

Šveđanin će službeno član Rossonera postati sa prvim danom 2020. godine, a na San Siro je stigao kao slobodan igrač iz redova Los Angeles Galaxyja.

Danas se pojavila vijest kako će popularnom Ibri pripasti broj 1, što do sada u njegovoj karijeri nije bio slučaj.

Prije odlaska u Sjedinjene Američke Države, Iibrahimović je nosio dres Manchester Uniteda dvije sezone, posljednji put za Crvene đavole nastupio je prije skro dvije godine, tačnije 26.12.2017. u meču protiv Burnleya kada je bilo 2:2.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I u MLS ligi Zlatan je dokazao svoj kvalitet postigavši 53 gola na 58 utakmica. U posljednjih 12 nastupa za Galaxy postigao je 15 pogodaka, što je učinak vrijedan svakog divljenja.

Inače, dres Milana je nosio od 2010. do 2012. godine i za taj period se okitio jednom titulom prvaka Italije, kao i jednim trofejom italijanskog Superkupa.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

United_HZ
Velika je čast gledati ga opet u Evropi, rame uz rame sa Messijem i Ronaldom
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi