Sve je gotovo

Haaland novi fudbaler Borussije Dortmund! · Zvanično

Norveški napadač Erling Haaland novi je fudbaler Borussije Dortmund.

Ovaj igrač važi za jednog od najboljih napadača u Evropi u ovom momentu i željelo ga je pola najboljih klubova, ali na kraju se odlučio za BVB.

On ima samo 19 godina i Borussija je u ovom momentu vjerovatno bila i najbolje rješenje za njegov dalji razvitak.

U toku ove sezone odigrao je 22 utakmice i postigao 28 golova. Posebno je oduševio u Ligi šampiona gdje je oborio brojne rekorde.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia je sigurno dovela vanserijskog napadača i u drugiom dijelu sezone će biti mnogo opasan rival svima, a njeni navijači mogu biti oduševljeni.

Osim Dortmunda, željili su ga Manchester United, Juventus, Atletico Madrid, Bayern itd. On je s novim klubom potpisao ugovor do 2024. godine. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.