Haalandu nisu garantovali redovno igranje, pa ih je odbio

Ništa od Leipziga

Haalandu nisu garantovali redovno igranje, pa ih je odbio

E. Škorić

Norveški talentovani napadač odbio je mogućnost da ode u Bundesligu.

Nakon impresivnih partija u dresu Salzburga, Haaland je spreman za veliki iskorak u karijeri i vjeruje se da bi već u januaru mogao da promijeni tim.

Već ranije je objavljeno da je navodno odabrao Juventus, mada se još nekoliko velikana interesovalo za norveškog nogometaša.

Njemački Bild je objavio kako je Leipzig bio spreman da plati odštetnu klauzulu Salzburgu, svom bratskom klubu po sponzoru, ali Haaland je odbio.

Najprije Haalndu nisu jamčili redovno igranje, a osim toga, neki financijski zahtjevi nisu dovoljno dobri da bi Norvežanin pristao na transfer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland se sastao s predstavnicima iz Leipziga početkom ovog mjeseca. Juve je i dalje favorit za njegovu kupovinu, ali ne treba otpisati ni United te Borussiju Dortmund.

19-godišnjak, koji je postigao 28 golova u 22 utakmice ove sezone, mogao bi ubrzo napustiti Salzburg za samo 20 miliona eura zahvaljujući otpusnoj klauzuli.

Top Komentari

muha
Ode on u Dortmund.
2 0
Mele
Za talentovanog napadača Salzburga interesuju se najveći klubovi u Evropi, ali ako je vjerovati Tuttosportu, listu sa sjedištem u Torinu, Juventus je pobijedio ispred Milana i Manchester Uniteda.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi