Erling Haaland je odabrao, transfer će biti realizovan u januaru!

Erling Haaland je odabrao, transfer će biti realizovan u januaru!

E. Škorić

Uvijek postoji mogućnost da se posao ne završi, ali prema izvještajima brojnih inostranih medija, Erling Haalnd odlučio je gdje nastavlja karijeru.

Za talentovanog napadača Salzburga interesuju se najveći klubovi u Evropi, ali ako je vjerovati Tuttosportu, listu sa sjedištem u Torinu, Juventus je pobijedio ispred Milana i Manchester Uniteda.

Haaland je postigao 28 golova na 22 utakmice ove sezone u svom takmičenjima, ali sa osam golova u Ligi prvaka privukao je pozornost nogometnog svijeta, a naročito bogatih čelnika klubova.

Corriere dello Sport također izvještava da je 19-godišnjak, koji je iz FK Molde doveden u Salzburg, sve bliži Staroj dami, koja će Salzburgu platiti 30 miliona eura.

La Gazzetta dello Sport pak dodaje da će Norvežanin dobiti petogodišnji ugovor vrijedan 3,5 miliona eura po sezonu uz bonuse.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako je njemački Leipzig u sponzorskoj vezi sa Salzburgom, s obzirom da je Red Bull ispred obje momčadi, na kraju su Nijemci ipak bili nemoćni u borbi pored velikana kao što je Juventus.

Haaland ima samo 19 godina, a visok je 194 centimetra i već je ove godine upisao prve nastupe za A reprezentaciju Norveške. Juventus je inače poznat po "krađi" velikih talenata, a sada se očekuje da u januaru Juve kompletira posao i da dobije igrača koji se smatra najvećim talentom u Evropi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

red devil mo
Zar nije prosle sedmice potpisao za MAN UTD.
7 0
Bazarich
Daj nek neko napravi novi sportski portal da vise ne citam ove ublehase Znaci samo iz supljeg u prazno Nemaju sta pisat pa daj sta das Te wanda nara te ova neka sofia te onda opet najveci talenat u man utd pa za sat u u juventusu Pa onda trazi 8 miliona gpdisnje oni mu daju 5 odjednom sad pristo na 3.5 Dajte uozbiljite se
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi