Slavio u jakoj konkurenciji

Edin Džeko proglašen za Romino pojačanje decenije!

Fudbalski klub Roma ovih dana dijelila je nagrade za najbolje u prethodnoj deceniji. 

Kategorija je bilo nekoliko: Najbolja sezona decenije, najbolja proslava pogotka, najbolji trener, najbolje pojačanje itd.

U posljednjoj kategoriji 'Najbolje pojačanje decenije' bez premca je pobijedio kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko.

Konkurencija mu je bila vrlo snažna jer su u istoj bili Alisson Becker, Mohamed Salah i Nicolo Zaniolo, ali Džeko je na kraju odnio uvjerljivu pobjedu. To je i Roma potvrdila na svom Twitteru.

"Najbolje pojačanje decenije. To je jednostavno morao da bude Edin Džeko", naveli su na Twittreru Rome nakon što su navijači izglasali Dijamanta za najboljeg. U video prilogu posdtavljeno je nekoliko najboljih Džekinih trenutaka u rimskom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za najboljeg trenera navijači su izabrani Claudija Ranijerija, a za najbolju proslavu gola onu Tottijevu kada je napravio selfie ispred navijača nakon gola u derbiju protiv Lazija. Najbolja sezona u ovoj deceniji bila je ona 2017/18 kada je klub igrao polufinale Lige prvaka.

Kada je riječ o Džeki, on je za rimski klub do sada odigrao 201 utakmicu i postigao 97 golova uz 43 asistencije. Bio je najbolji strijelac italijanske Serije A u sezoni 2016/17.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.