Roma jednom igraču daje kapitensku traku i broj 10 samo da potpiše novi ugovor!

Vučica sve nade polaže u njega

Roma jednom igraču daje kapitensku traku i broj 10 samo da potpiše novi ugovor!

Rukovodstvo Rome ovih dana imat će mnogo posla oko jednog igrača. 

U pitanju je vezista Lorenzo Pellegrini koji važi za jednu od najvećih meta za druge klubove. Evropski velikani ga žele, a otkupna klauzula je samo 30 miliona eura pa je zbog toga opravdan strah Vučice da bi on već narednog ljeta mogao otići.

Zato se užurbano radi da se s njim potpiše novi ugovor koji bi izbacio pomenutu klauzulu i koji bi Rimljanima omogućio da ga lakše zadrže u klubu.

Kako bi to postigli, čelnici kluba s Olimpica su mu ponudili broj 10 od naredne sezone i kapitensku traku, samo da pristane. Ugovor bi umjesto do dosadašnje 2022. godine važio dvije godine duže, odnosno do 2024.

Ovaj 23-godišnji igrač je sigurno zbog svega navedenog na velikim iskušenjima i u narednim sedmicama ćemo vidjeti koja će bti njegova odluka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je inače rođen u Rimu, ali je akademiju Rome napustio 2015. godine kada je prešao u Sassuolo. Ipak, u klub se vratio samo dvije godine kasnije kada je stigao i novi trener Eusebio Di Francesco.

Od tada je za Romu odigrao 85 utakmica i postigao osam golova uz 21 asistenciju. Također, aigrao je i za reprezentaciju Italije i to u 12 navrata.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi