Borussija napravila zaista odličan posao

Haalandov transfer je sam po sebi iznenađenje, a šta tek reći za cijenu

Admin Čaušević

Teško da će ove zime napraviti neko bolji posao od Borussije Dortmund kada je u pitanju dovođenje novih igrača. 

Borussija je na opšte iznenađenje danas službeno potvrdila dolazak Erlinga Bratua Haalanda, mladog Norvežanina koji je na sebe skrenuo pažnju sjajnim igrama u Red Bull Salzburgu.

Haaland se spominjao kao novo pojačanje Manchester Uniteda ili Juventusa, ali je Mino Raiola na kraju 19-godišnjaka odveo u njemačku Bundesligu.

U vremenu kada klubovi izdvajaju ogromne novce za pojačanja Borussija je napravila zaista odličan posao sa Haalandom jer je plaćen svega 22 miliona eura.

Norveški napadač je s popularnim Crno-žutim potpisao ugovor do 2024. godine i može se reći da je odlazak u redove Borussije pravi potez za daljni razvoj njegove karijere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Računajući sva takmičenja Haaland je u dosadašnjem dijelu sezone zabio čak 28 golova na 22 odigrane utakmice. Šest puta je bio strijelac u Ligi prvaka što je pravi podvig za jednog 19-godišnjaka.

"Od početka sam htio potpisati za ovja klub, da idem ovim putem i igram fudbal u nevjerovatnoj atmosferi u Dortmundu ispred 80.000 navijača. Već gorim od želje", kazao je Haaland koji će se ekipe Borussije pridružiti 3. januara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.