Alcacer je u posljednjih pet utakmica Dortmunda odigrao ukupno samo 13 minuta

Nezadovoljni Španac želi što prije napustiti Milionere

Nakon dolaska Haalanda u Borussiju, sprema se i povratak Alcacera u Španiju

S. Pašalić

Borussia Dortmund je danas potpisala Erlinga Haalanda iz Salzburga, a to je čini se otvorilo vrata transferu Paca Alcacera.

Španac je 2018. godine stigao na posudbu iz Barcelone, a Borussia je u julu ove godine otkupila njegov ugovor, ali je on ubrzo nakon početka nove sezone postao nezadovoljan.

Alcacer nije bio sretan sa svojom minutažom, a ona je u posljednje vrijeme sve manja i čini se da je i Borussia odlučila da ga se riješi.

Španska Marca sada piše da bi on u januaru mogao završiti u Atletico Madridu koji ga je već kontaktirao.

Tim Diega Simeonea se ove sezone dosta muči u napadu i u 18 kola La Lige je postigao samo 20 golova, a taj problem želi da riješi u zimskom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico je zainteresovan i za Edinsona Cavanija, ali bi plata Urugvajca mogla biti problem i Alcacer bi bio bolja opcija, a španski klub bi ga mogao dovesti za cifru od otprilike 30 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.