"Ponosni smo na Haalanda, a nikada ne bi potpisao za nas da nije bilo ... "
Haaland je prije manje od godinu dana stigao iz Moldea u Salzburg za 5 miliona eura nakon što je prethodno u ljeto 2018. godine dogovoren njegov transfer

Iz Salzburga se oglasili nakon što je mladi napadač potpisao za Borussiju

"Ponosni smo na Haalanda, a nikada ne bi potpisao za nas da nije bilo ... "

S. Pašalić

Sjajni mladi napadač Erling Haaland je danas i zvanično potpisao za Borussiju Dortmund.

Ovaj 19-godišnji Norvežanin koji je nastupao za Salzburg je ove sezone zaludio svijet sa svojom sjajnom formom zbog koje je privukao interes mnogih evropskih velikana.

Haaland je ove sezone odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima i postigao je čak 28 golova, a Borussija je bila najbrža i "ukrala" ga konkurentima.

Mnogi su napadača Salzburga željeli dovesti ne samo zbog njegove forme, nego i zbog toga što je njegova otkupna klauzula bila samo 20 miliona eura, pa je njemački tim napravio fenomenalan posao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon što je Haaland potpisao za Borussiju, sportski direktor Salzburga, Christoph Freund, poslao je poruku za mladog igrača.

"Nevjerovatno je kako je Erling odrastao s nama i kakve je izvanredne rezultate postigao zajedno s našom ekipom. Ponosni smo što smo uspjeli dovesti još jednog mladog igrača na ovaj nivo igre. Bez otkupne klauzule, nikad se ne bi potpisao za nas u ljeto 2018. Erlingu želimo sreću da krene naprijed, a uvjeren sam da će on ići jako daleko", poručio je Freund.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi