Domaći slavili sa 2:1

Guardiola nadmudrio Ancelottija: Manchester City na Etihadu bolji od Evertona

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su pred svojim navijačima pobijedili Everton sa 2:1 u meču 21. kola Premiershipa.

Pep Guardiola uspio je nadmudriti Carla Ancelottija na Etihadu i doći do nove pobjede. City je ofanzivno krenuo od samog početka i imao nekoliko dobrih šansi, ali Everton se uspješno branio.

City je uspio zabiti gol u finišu prvog poluvremena preko Mahreza, no isti je opravdano poništen zbog ofsajda. Međutim, domaći tim je na startu drugog dijela uspio da slomi otpor Evertona

Manchester City je poveo u 51. minuti kada je Gundogan odlično uposlio Gabriela Jesusa koji pogađa za 1:0. Brazilac je i sedam minuta kasnije bio u centru pažnje.

Ovaj put asistirao mu je Mahrez, a Gabriel Jesus postiže svoj drugi gol za 2:0. Ipak, Everton je u 71. minuti došao do gola za 2:1 kada je Richarlison iskoristio lošu reakciju odbrane domaćih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je do kraja meča pokušao doći nekako do boda, ali gosti više nisu imali snage da ugroze gol Claudija Brava, te je ostalo 2:1.

City je i dalje trećeplasirani i sada ima 44 boda, dok je Everton deseti sa 25 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.