Guardiola: Manchester City je najbolji tim decenije

Građani osvojili deset trofeja

Guardiola: Manchester City je najbolji tim decenije

Španac Pep Guardiola izjavio je kako je Manchester City najbolji tim decenije u Engleskoj.

U proteklih deset godina Građani su osvojili deset domaćih trofeja. Četiri puta su bili prvaci Engleske, isto toliko puta su osvojili i Liga kup, a imaju još tri Community Shielda i dva FA kupa.

Sve to dalo je povod Guardioli da uoči večerašnje utakmice protiv Evertona ocijeni Manchester City kao najbolji tim u Engleskoj u proteklih deset godina.

"Mislim da smo po bodovima, golovima, titulama, po svemu, mi bili najbolji tim. Zato čestitam Manchester Cityju na tome. Kada analiziramo svaki dan ovdje, šta se dogodilo, dan po dan, daje nam uvid što smo uradili u posljednjih deset sezona, nakon što su ljudi iz Abu Dhabija kupili klub i doveli dobre igrače i interesantne menadžere", rekao je Guardiola.

Guardiola je također istakao kako je zadovoljan proteklom godinom, bez obzira što u ovom trenutku njegovom timu Liverpool bježi čak 14 bodova u Premier ligi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U nekim utakmicama u završnici godine smo se mučili, ali sve u svemu godina je bila sjajna", poručio je Guardiola.

Podsjetimo, Guardiola je na klupi Manchester Cityja od 2016. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi