(Foto: EPA) Sandro Tonali (lijevo) u duelu sa Dejanom Kulusevskim (desno).

Marotta kuje plan

Nerazzurri uzvraćaju udarac: Inter sprema ponudu koju Brescia neće moći odbiti...

Brescia bi uskoro mogla ostati bez svog dragulja, Sandra Tonalija, kojeg pokušava svim silama zadržati što je moguće duže, iako su i na Rigamontiju svjesni da je samo pitanje dana kada će neko od velikana "pokupiti" talentovanog veznjaka.

Za 19-godišnjeg veznjaka Brescije, kojeg mnogi smatraju "novim Pirlom", je odavno interesovanje pokazao PSG, ali i Juventus. U kombinacijama za Tonalijev transfer se s vremena na vrijeme pominjao i Inter, a sada se smatra da bi upravo Nerazzurri ovih dana mogli "lansirati" unosnu ponudu Bresciji.

Lokalni "Brescia Oggi" tvrdi da direktor Intera Beppe Marotta planira potez koji bi u konačnici mogao dovesti do transfera mladog Tonalija u redove Nerazzurra.

Vjeruje se da Marotta priprema ponudu koju će Brescia i njen predsjednik Massimo Cellino jako teško odbiti.

Također, vjeruje se da će Inter pokušati realizovati Tonalijev transfer u januaru, ali da će dozvoliti mladom veznjaku da ostane u Bresciji, na posudbi, do kraja sezone - kako bi se nastavio razvijati u sredini u kojoj se osjeća ugodno, ali i kako bi pomogao svojoj Bresciji u borbi za opstanak.

Marottini planovi navodno predstavljaju i način da Inter uzvrati udarac Juventusu koji je Nerazzurrima ispred nosa "ukrao" Dajena Kulusevskog.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi Tonali je ove sezone upisao 17 nastupa za Bresciju u Seriji A, postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije.

Brescia koja se nakon dugo vremena uspjela vratiti u Seriju A se ipak trenutno nalazi u teškoj situaciji pošto je nakon 17 kola u zoni ispadanja - na 18. poziciji sa 14 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.