Foto: Screenshot

Ibrahimović potpisao ugovor

Sada je zvanično: Zlatan ponovo u Milanu! · Zvanično

Zlatan Ibrahimović je zvanično potpisao ugovor sa Milanom. Ugovor važi do kraja sezone, a u isti je ugrađena opcija produženja saradnje za još jednu godinu.

38-godišnji napadač je jutros sletio u Milano gdje ga je dočekao sportski direktor Rossonera Zvonimir Boban, nakon čega je čitavo popodne proveo na različitim ljekarskih i kondicionim testovima.

Nakon što je bez ikakvih problema prošao sve testove i preglede konačno je stavio svoj potpis na ugovor sa Milanom.

Kao što je već rečeno ugovor važi do kraja tekuće sezone, a saradnja bi mogla biti produžena za dodatnu sezonu. Produženje će se automatski aktivirati u zavisnosti od učinka iskusnog Šveđanina u dresu Milana.

Ovo predstavlja zvanični povratak Ibrahimovića u Milan, klub koji je napustio prije devet godine kada je krenuo put PSG-a.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zlatan Ibrahimović će u Milanu nositi broj 21.

"Uvijek sam govorio da je ovo moj dom i napokon sam se vratio. U međuvremenu sam bio u drugim klubovima, ali sam se sada vratio. To je ono što je bitno. Konačno sam tu, čekajte me na San Siru i ponovo ćemo zajedno skakti od sreće", izjavio je Ibrahimović za Milan TV.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti