Pioli: Jedva čekam da treniram Ibrahimovića

Trener Milana sretan zbog novog pojačanja

Pioli: Jedva čekam da treniram Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović će, kako je bilo i najavljivano, svoju karijeru nastaviti u Milanu.

Šveđanin je danas u poslijepodnevnim satima sletio na aerodrom u Milanu, odakle se zaputio ka San Siru, gdje će obaviti ljekarske preglede i potom potpisati ugovor sa Rossonerima.

Mnogi su uvjereni da će Ibrahimović i sa 38. godina na plećima biti pojačanje za Milan, a njegovom dolasku obradovao se i trener Stefano Pioli.

"Zlatan je ratnik, lider, harizmatični igrač koji je izuzetno odgovoran i ima ogromnu želju da pobjeđuje", rekao je Pioli, prenose italijanski mediji, pa nastavio:

"U stanju je da pokrene cijeli tim, njegov doprinos će biti od velike važnosti. Pomoći će nam. On može sve, zna kako da postavi svoje saigrače, zna dobro da zauzme poziciju i bit će glavna karika u našem napadu", istakao je Pioli.

Pioli je također otkrio kako se prethodnih dana čuo s Ibrahimovićem putem telefona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razgovarali smo, jako je opušten. Rekao je da jedva čeka da nam se priključi, baš kao što i ja jedva čekam da ga treniram."

Ibrahimović će sa Milanom potpisati šestomjesečni ugovor s opcijom produženja na još jednu sezonu. Sve će ovisiti od toga hoće li se ispuniti određeni uslovi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

galaktikos1902
Na kraju ce on tebi biti trener ?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi