EPA

Ističe mu ugovor u junu

Pep želi zadržati Cityjevog veterana: "Jedan od najvećih"

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola otkrio je kako bi Fernandinho uskoro mogao potpisati novi ugovor.

Na Etihadu je iskusni Fernandinho još od 2013. godine, ali s obzirom da mu na kraju sezone ističe ugovor, prethodnih mjeseci špekulisalo se o tome da bi mogao napustiti klub.

Ipak, želja Guardiole i svih u klubu je da Fernandinho ostane i stoga će mu ponuditi novi ugovor. Time bi klub ujedno i osigurao zamjenu dok nema Laportea.

"Fernandinho nas ne mora uvjeravati. Uvjerio me prvog dana. To je jedan od najvećih fudbalera koje je klub imao u historiji. Činjenica je da trenutno nemamo mnogo izbora na štoperskoj poziciji, a Fernandinho je željan tu pomoći", kazao je Guardiola, pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Volio bih da ostane. Siguran sam i sretan što smo zajedno već tri i pol godine."

U proteklom periodu Fernandinho je s Manchester Cityjem osvojio mnoštvo trofeja u Engleskoj, a kroz karijeru ranije je, podsjetimo, igrao samo za Shakhtar i Atletico-PR.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.