Stavljen pritisak na Inter

Ronaldo: Ne znam hoću li gledati večeras utakmicu, ali se svakako nadam da će Inter izgubiti

Edmir Škorić

Inter je danas razbio Cagliari s 4:0 uz sjajnu partiju Cristiana Ronalda, koji je zabio tri gola uz jednu asistenciju.

Ronaldu je to bio prvi hat-trick u Seriji A i zanimljivo da je zabio protiv svake momčadi protiv koje je igrao u prvenstvu Italije.

"Najvažnije je da momčad pobijedi", kazao je Ronaldo za italijanski Sky Sport nakon sjajne predstave, pa je dodao:

"Igrali smo dobro i stvorili smo dosta prilika. Zadovoljan sam hat-trickom, no najvažnije je da smo pobijedili i napravili pritisak na Inter. Poboljšavamo se iz utakmice u utakmicu, ne samo u odbrani već i u sredini i napadu. Kompletan smo tim i moramo zajedno raditi u svim fazama igre".

Juve je odradio svoj posao, sad se nada kiksu Intera koji večeras gostuje Napoliju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne znam hoću li to gledati, ali očito se nadam da će Inter izgubiti, jer bi nam to pomoglo. U svakom slučaju učinili smo ono što smo trebali učiniti i sada možemo samo čekati", poručio je Ronaldo.

Juve je sada na 45 bodova, Inter ima 42 i utakmicu manje, ali i jako teško gostovanje u Napulju, pa se Ronaldo s pravom nada kiksu Neroazzurra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.