Juventus novu godinu počeo partijom sezone, sjajni Ronaldo zabio hat-trick

Cagliari nastradao u Torinu

Juventus novu godinu počeo partijom sezone, sjajni Ronaldo zabio hat-trick

Admin Čaušević

Juventus je 2020. godinu počeo ubjedljivim trijumfom. Bianconeri su u 18. kolu Serije A s 4:0 savladali Cagliari. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao kompletan meč na Allianz stadionu.

Domaći su imali terensku incijativu i posjed lopte, ali su teško stvarali prilike. Najbolju je imao Demirel. Štoper je u 36. minuti nakon centaršuta Pjanića iz kornera pogodio prečku.

Nastavak je počeo vodećim golom Juventusu. Ronaldo je u 49. minuti iskoristio grešku odbrane gostiju sa Sardinije, došao do lopte i rutinski matirao Olsena.

Nakon vodećeg Bianconeri su nastavili s napadima i stvaranjem prilika, ali je Cagliari mogao doći do izjednačenja. U 60. minuti prečku je pogodio Simeone.

Domaći su do drugog gola stigli u 67. minuti. Opravdano dosuđeni penal u pogodak je pretvorio Ronaldo. Prethodno je u kaznenom prostoru oboren Dybala.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u 81. minuti kada je pogodio rezervista Higuaina, lopta je na putu ka golu zakačila i Clavana te tako prevarila Olsena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dvije minute kasnije nova lopta u mrežu ekipe sa Sardinije. Sjajni Ronaldo je loptu poslao ispod nogu Olsena te tako kompletirao hat-trick i tako stigao do svog 13. gola u sezoni.

Gledajući sva takmičenja Juventusu je ovo bila najbolja partija u ovoj sezoni i odlična najava za nastavak sezone nakon gubitka Superkupa od Lazija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
E moj Ronaldo ! Greška života , a ne karijere , je odlazak u Juventus ! Daleko si od glamura Uniteda i Madrida ! Niko te vise ne prati ! Ne vole te niti navijači Juventusa ! Pohlepa za novcem te je koštala da na kraju karijere budeš prosječan igrač ! Jer nema , Modrica , Kroosa , Casemira , Benzeme da te hrane loptama ! Povremeni biljesci nista ne mijenjaju ! Igraš na tri puta manjem stadionu , koji je većinu tekmi poluprazan ! Tražio si , dobio si !
3 14
Kad ce Dzeko napokon poceti davati golove????????????????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi