Bio bi to transfer karijere

Bomba stiže sa Rujevice: Chelsea dovodi anonimusa iz Rijeke!

S. Grebović

Hrvatska štampa se uveliko raspisala o transferu mladog igrača Rijeke Ivana Lepinjice u redove engleskog velikana Chelseja.

Skauti Chelseja, ali i drugih engleskih klubova već duži vremenski period prate njegove igre i prema svemu sudeći najviše se dopao Plavcima iz Londona koji će učiniti sve da ga dovedu.

Zasad je sve stalno na interesu jer navodno je Chelsea u prvoj ponudi ponudio između tri i četiri miliona eura, što ne zadovoljava čelnike Rijeke. Navodno su i prije dali do znanja zainteresiranim klubovima da ga neće pustiti za manje od pet miliona evropskih novčanica.

Riječ je o 190 centimetara visokom igraču koji pokriva poziciju zadnjeg veznog, s tim da po potrebi može igrati i nešto ofanzivnije uloge. Krasi ga sjajna fizička sprema i pregled igre, zbog kojih je toliko tražena roba.

Potražite više informacija na temu HNL:

Chelsea je poznat po tome što ima jednu od najboljih skauting službi na svijetu, što se i pokazalo nedavno dok su imali zabranu dovođenja igrača. U klub su se vratili igrači koji su nastupali na posudbama po Championship klubovima, kao i nekim ligama poput holandske, gdje su stasavali u zrele igrače i reklo bi se da nisu pogriješili.

Jasno je da bi Lepinjica po dolasku na Stamford Bridge doživio istu sudbinu kao Mount, Abraham i drugi te da bi tek kroz par sezona mogao obući plavi dres.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.