Chelsea rutinski, Mourinho opet bez pobjede, Bešić odigrao cijeli meč i prošao dalje

Treće kolo FA kupa

Chelsea rutinski, Mourinho opet bez pobjede, Bešić odigrao cijeli meč i prošao dalje

A. Čaušević

Širom Engleske danas je odigrano devet mečeva trećeg kola FA kupa. 

Sheffield United je osigurao plasman dalje nakon pobjede nad niželigašem AFC Fyldeom. Bilo je 2:1, a bh. reprezentativac Muhamed Bešić je bio starter i na terenu je proveo svih 90 minuta.

Chelsea se bez većih problema obručanao sa Nottinghamom. Plavi su na Stamford Bridgeu upisali pobjedu s 2:0. Strijelci su bili Hudson-Odo i u 6. te Barkley u 33. minuti.

Jose Mourinho je opet ostao bez pobjede na klupi Tottenhama. Pijetlovi su gostovali Middlesbroughu i uspjeli su izboriti drugi meč. Domaći su vodili golom Fletchera, a za konačnih 1:1 zabio je Lucas.

Od najstarijeg klupskog takmičenja na prvoj prepreci se oprostio Crystal Palace. Ekipa iz Premiershipa je poražena na svom stadionu od Derbyja s 0.1.

Novi susret će igrati Bristol Roversi i Coventry nakon remija 2:2. Plasman u narednu rundu izborili su Northampton, WBA, Barnsley i QPR.

FA Cup, treće kolo:

Bristol Rovers - Coventry 2:2
Burton - Northampton 2:4
Charlton - WBA 0:1
Chelsea - Nottingham 2:0
Crewe - Barnsley 1:3
Crystal Palace - Derby 0:1
Middlesbrough - Tottenham 1:1
QPR - Swansea 5:1
Sheffield Utd - AFC Fylde 2:1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi