Seli li Danac u Italiju?

Direktor Intera najzad govorio o Eriksenu

Edmir Škorić

Direktor Intera Beppe Marotta potvrdio je da klub traži veznjaka i krilnog igrača, ali da nije kontaktirak Christian Eriksen.

Tottenhamov Danac se povezivao sa Interom posljednjih dana, kao i Arturo Vidal iz Barcelone, ali očigledno nema dogovora.

"Imamo različite kontakte sa agentima i klubovima kako bismo povećali razinu kvalitete momčadi koja već radi izvanredne stvari", rekao je Marotta za Sky Sport Italia prije meča sa Napolijem, dodavši:

"Još nismo postigli zaključak, jer želimo mirno prihvatiti ga i donijeti ispravne odluke, čak i ako bi to trebalo značiti da uopće nema potpisivanja. Radije ne govorim o imenima, ali na tržištu transfera vrlo smo aktivni. Koga ćemo dobiti ovisi i o onima koji budu dostupni".

"Upravo sada tražimo veznog igrača i krilo. Ako igrači budu tražili da odu, pokušat ćemo ih usrećiti, ali dosad nismo imali takav pritisak od naših igrača", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Onda je govorio o Eriksenu.

"Inter je često povezan s igračima izvrsne kvalitete, a to laska, ali s Tottenhamom nismo imali nikakav kontakt. Eriksen je talentiran igrač, ne moram vam to govoriti, a bit će slobodan agent u junu 2020. godine. Mislim da su mnogi zainteresovani, ali ne mogu vam reći da smo u pregovorima s klubom ili agentom", poručio je Marotta.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.