Ostaje u Rimu do 2021. godine

Kolarov produžio vjernost Romi · Zvanično

Srbijanski reprezentativac Aleksandar Kolarov produžio je vjernost Romi. 

Ovom 34-godišnjem lijevom beku ugovor sa rimskim klubom isticao je na ljeto, ali je dogovoreno da ostane i produži ugovor do juna 2021. godine.

"Želim se zahvaliti klubu na produžetku saradnje, ovo je velika stvar za mene", kaže Kolarov za zvaničnu stranicu kluba i dodaje: "Čak i sada to vidim kao još jednu tačku s koje tek krećem. Namjeravam i dalje poboljšavati se i razvijati kako bih doprinio rastu kluba".

Otkad je stigao u Rim iz Manchester Cityja na ljeto 2017. godine Kolarov je za Vučicu upisao 113 utakmica i postigao do sada 17 pogodaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Rome i Manchester Cityja igrao je još za Lazio, OFK Beograd i Čukarički.

Roma je trenutno na 4. poziciji u italijanskom šampionatu a u narednom kolu na Olimpicu dočekuje Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.