Novi izazovi čekaju bh. napadača

Mešanović nakon duže od deset godina napustio Češku i potpisao za Kayserispor · Saznajemo

Admin Čaušević

Bh. napadač Muris Mešanović novi je član turskog Kayserispora kojeg je nedavno preuzeo Robert Prosinečki. 

Mešanović koji u Češkoj igra duže od deset godina će u nastavaku sezone predvoditi napad turskog Kayserispora.

Nakon medijskih špekulacija u Turskoj danas je ovaj 29-godišnjak potpisao ugovor sa Kayserisporom, potvrđeno je za SportSport.ba.

Sarajlija iza sebe ima odličan prvi dio sezone. Računajući sva takmičenjaodigrao je 24 utakmice te postigao 11 golova uz sedam asistencija.

Mešanović je karijeru počeo u Radniku iz Hadžića, vrlo mlad je otišao u Češku gdje je igrao ua Jablonecu, Vysocini, Dunajskoj Stredi, Slaviji iz Praga te Mladoj Boleslav.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače, on nije jedini bh. fudbaler kojeg je Prosinečki doveo u svoj novi klub. Prethodno je stigao Zoran Kržić.

Njihovim putem bi mogla krenuti još dvojica bh. fudbalera, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar koji se također povezuju s fenjerašom turske Superlige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.