Prema Transfermarktu

Dominacija jedne ekipe: Kako izgleda najskuplji tim Premijer lige BiH?

A. Čaušević

Samo jedan igrač u Premijer ligi BiH vrijedi više od milion eura. Prema Transfermarku to je golman FK Sarajevo, Vladan Kovačević. 

Ukupna vrijednost Premijer lige prema specijalizovanom portalu Transfermarkt iznosi 61.2 miliona eura. U idelnom timu najskupljih fudbalera dominira jedan tim - FK Sarajevo.

Trenutni lider i osvajač titule iz prošle sezone u ekipi sastavljene od najskupljih igrača ima čak sedam predstavnika. Preostale pozicije su popunili igrači Željezničara, Zrinjskog i Širokog Brijega.

Vrijednost najskupljeg tima u formaciji 4-2-3-1 iznosi sedam miliona eura, a najskuplji je Vladan Kovačević. Golman Sarajeva vrijedi milion eura.

Štoperski par čine defanzivci Besim Šerbečić (Sarajevo/800.000 eura) te Kemal Osmanković (Željezničar/600.000). Bekovske pozcije su pripale Selmiru Pidri (Sarajevo/700.000) i Advanu Kadušiću (Zrinjski/600.000).

Duo u veznom redu čine fudbaleri Sarajeva i Željezničar, Miloš Stanojević i Petar Bojo vrijede po 600.000 eura. Ispred njih bi igrao još jedan veznjak Bordo tima, Amar Rahmanović koji ima identičnu vrijednost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krilne pozicije bi pripale fudbalerima Sarajeva. Lijevo bi igrao Benjamin Tatar (700.000), a desno Anel Hebibović (350.000), dok bi napad predvodio Dražen Bagarić (450.000) iz Širokog Brijega.

Dojam je da najskuplji tim, ujedno i nije idealni tim gledajući sami kvalitet Premijer lige s obzirom na izostanak Mersudina Ahmetovića, Semira Štilića, Stojana Vranješa, Brandaa i Voje Ubiparipa koji su odigrali odličan jesenji dio polusezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.