Rossoneri bolji od Cagliarija

Zabio za Milan nakon 2806 dana: Ibrahimović otkrio šta mora uraditi da bi produžio ugovor

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović je postigao svoj prvi gol od povratka u Milan i to 2806 dana nakon što je posljednji put tresao protivničku mrežu u dresu Rossonera. 

Milan je gostovao Cagliariju te je pobjedom 0:2 te novim sistemom igre najavio izlazak iz krize. Ibrahimović je bio strijelac drugog gola.

Šveđanin je s Rossonerima potpisao ugovor do kraja sezone s opcijom produženja. Nakon susreta na Sardiniji novinare je odmah zanimalo namjerava li produžiti saradnju.

"Da bih produžio trebam osvojiti prvenstvo, znam da će biti teško", kazao je Ibra u šaljivom tonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Igrali smo s dva napadača i dva krila kako bi bili što ofanzivniji. Danas je bilo dobro, to smo radili tokom sedmice i osvojili smo tri boda. Nadam se da ćemo nastaviti ovako", dodao je iskusni napadač.

Inače, prije današnjeg Ibrahimović je posljednji gol za Milan zabio 6. maja 2012. godine u gradskom derbiju protiv Inter.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.