Kanarinci se značajno pojačali

Zvanično: Norwich za 24 sata doveo dva igrača iz Bundeslige

S. Grebović

Ukoliko se nešto značajno ne promijeni u njihovoj igri, Norwich bi se ekspresno mogao vratiti u Championship.

Postoji mit u Engleskoj da pojedine ekipe iz finansijskih razloga gledaju da se po ulasku u elitu naredne sezone odmah vrate u niži rang budući da ulaskom u Premiershiš dobiju ogroman novac, a onda nakon samo jedne sezone značajno smanje rashode i tako budu na velikom finansijskom dobitku.

Kanarinci su nakon 22 odigrana kola zakucani za samo dno sa svega 14 bodova na svom kontu. Primili su čak 45 golova i mala je vjerovatnoća da će se izvući, posebno jer su se njihovi konkurenti za opstanak poput Watforda i Southamptona značajno podigle nivo svoje igre.

Dokaz da nisu odustali može se vidjeti u tome što su u protekla 24 sata angažovali dva solidna pojačanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Carrow Road stigli su slovački napadač Ondrej Duda iz Herthe na pozajmicu do kraja sezone, te Lukas Rupp, dojučerašnji igrač Hoffenheima.

Rupp ima 29 godina i veliko iskustvo iz Bundeslige, te bi mogao da donese potrebnu čvrstinu veznom redu Kanarinaca. Zadužio je dres sa brojem sedam i potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.