Živio Barrie! Igrači Norwicha ispunili posljednju želju svog preminulog navijača

Fudbal nekada ne poznaje granice

Živio Barrie! Igrači Norwicha ispunili posljednju želju svog preminulog navijača

S. Grebović

Često neki znaju reći da je fudbal samo igra i da se sve vrti isključivo oko novca. Iz Engleske koja je kolijevka fudbala stiže demant tih navoda.

Kompletna britanska, ali i svjetska sportska javnost ostala je zadivljena nakon što je dugogodišnji navijač Norwicha Barrie Greaves u testamentu napisao svoju posljednju želju.

On je preminuo posljednjih dana stare godine, tačnije 28. decembra u 83. godini života, a u pomenutom testamentu ostavio je ostavio je simboličnih 100 funti i jasno naznačio da za taj novac igrači njegovog omiljenog kluba popiju po piće.

"Uvijek mi je govorio da će ostaviti 100 funti igračima u testamentu. Želio im je na taj način zahvaliti za sve što je sa njima proživio. Nasmijem se kada mislim o tome. Želio je učiniti nešto posebno za voljeni klub", ispričala je Sarah, njegova kćerka.

Fudbaleri Norwicha su jučer uvjerljivo poraženi na Old Traffordu 4:0, ali to ih nije spriječilo da ispune veliku želju svog vjernog navijača.

Barrie Greaves je još kao 10-godišnjak došao na prvu utakmicu Norwicha i od tog trenutka nije propustio nijedan meč voljenog kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zbog problema sa zdravljem je 2018. godine prestao dolaziti na utakmice, ali je gledao i slušao svaki prenos utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi