Sada je sve do njega

Barcelona ima klauzulu u ugovoru novog trenera koja je oduševila navijače

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć saopštila da Ernesto Valverde više nije trener ovog tima, a njegovo mjesto preuzeo je Quique Setien.

Čelnici Barcelone jučer su održali sastanak s Valverdeom nakon neuspješnog nastupa ovog tima na španskom Superkupu. Nakon razgovora iz kluba je saopšteno da su postigli dogovor oko raskida saradnje i da Valverde nije više trener Barce.

Međutim, katalonski klub je brzo reagovao i objavio da je već poznato ko će voditi ekipu u narednom periodu. Za novog trenera Barcelone izabran je Quique Setien koji je s Blaugranom potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

Navijače Barce je iznenadilo što mu je klub dao ugovor na dvije i po godine jer su očekivali da će Setien biti samo privremeno rješenje. No, u Barci su ovaj put napravili sjajan potez i osigurali se što se tiče novog trenera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Setien jeste ugovorom vezan do ljeta 2022. godine, ali sve će zavisiti od rezultata da li će ostati. Barcelona ima čak nekoliko opcija za raskid saradnje s Setienom ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima kluba.

On je potpisao ugovor u formatu šest mjeseci + 1 godina + 1 godina i klub može raskinuti s njim ugovor bez ikake odštete u nekom od ova tri prelazna roka. Setien bi već na ljeto mogao spakovati kofere, ali također i ostati do kraja ugovora ukoliko se pokaže kao pravo rješenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.