Od kraja prošle sezone bez angažmana: Barcelona izabrala Valverdeovog nasljednika

Promjena na klupi Katalonaca

Od kraja prošle sezone bez angažmana: Barcelona izabrala Valverdeovog nasljednika

Admin Čaušević

Bez obzira što nema još uvijek zvanične potvrde mediji u Španiji su ubijeđeni da je Ernesto Valverde bivši trener Barcelone. 

Marca je otišla korak te već saopštila ime njegovog nasljednika. Valverdea će na klupi naslijediti Quique Setien, tvrdi madridski list.

Tu odluku je danas donio Izvšni odbor Barcelone, nakon štosu Setienu od jutra naglo porasle šanse da preuzme slavni klub iz Katalonije.

Valverde je jutros obavio posljednji trening s ekipom, a poslije sastanka čelnih ljudi saopšteno mu je da više neće biti trener.

Setien koji je bez angažamana od prošlog ljeta nakon što je napustio Betis će Barcelonu voditi do kraja sezone. Navodno je njegov agent već u Barceloni na potpisu ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radi se o poprilično iskusnom stručnjaku i odličnom poznavaocu španskog fudbala, međetim problem predstavlja međunardna scena jer npr. iza sebe nema niti jedan meč Lige prvaka.

Ovaj 62-godišnjak je osim Betisa vodio ekipe Racing Santandera, Poli Ejida, Luga, Las Palmasa te selekciju Ekvatorijalne Gvineje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi