Sedam debitanata u ekipi

Od ovoga teško da može bolje: Odabran UEFA-in tim godine

Admin Čaušević

Proteklih nekoliko sedmica navijači su putem zvanične web stranice birali UEFA tim za 2019. godinu. 

Ekipa na papiru djeluje zaista fantastično, a predvodi je čak pet igrača iz Liverpoola, aktuelnog prvaka svijeta i Evrope.

Iznenađenje predstavlja izostanak Mohameda Salaha, a prvi put nakon dužeg niza godina u timu nema niti jednog člana Real Madrida.

U ekipi se našlo sedam debitanata. To su Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Matthijs de Ligt, Andy Robertson, Frenkie de Jong, Robert Lewandowski i Sadio Mané.

Cristiano Ronaldo je u timu po rekordni 14. put, dok je naravno bilo mjesta i za Lionela Messija, osvajača Zlatne lopte.

Na golu je Alisson, a odbranu čine Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, De Ligt i Robertson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vezni red pripada belgijsko-nizozemskom tandemu Kevin de Bruyne - Frenkie de Jong.

Navala izgleda atomski. Po krilima bi ordinirali Messi i Mane, dok bi napadači dvojač činili Ronaldo i Lewandowski.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.