Foto: AC Milan/Twitter

Jedan u igri, drugi na klupi

Pogledajte kako izgleda prva startna postava Milana otkad su tu dva Bosanca i Hercegovca

Trener Milana Stefano Pioli izabrao je po prvi put startnu postavu za jednu utakmicu svog tima otkad u klubu ima dvojicu Bosanaca i Hercegovaca. 

Trebinjac Asmir Begović i Fočak Rade Krunić članovi su velikog Milana, a u današnjem susretu protiv SPAL-a, u okviru osmine finala Kupa Italije, u prvoj postavi je samo jedan od njih.

To je Rade Krunić koji u posljednje vrijeme sve više uživa povjerenje Piolija. Krunić je u izmješanom sastavu Milana zauzeo mjesto u veznom redu, a tu će mu društvo praviti Castillejo, Bonaventura i Bennacer.

Pioli se u odbrani odlučio za Contija, novog igrača Kjaera, Romagnolija i Hernandeza, dok će u napadu igrati Rebić i Piatek.

Dakle, naš Asmir Begović je, kako se i najavljivalo, ostao na klupi za rezervne igrače obzirom da je tek došao u klub i Pioli ga nije želio odmah bacati u vatru, pa je umjesto njega na golu stariji od dvojice braće Donnarumma, Antonio. Inače, mlađi Donnarumma je povrijeđen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U sastavu također nema ni najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića koji danas odmara, a na klupi za rezerve su također i zvijezde poput Susa, Paquete ili Kessieja.

Meč počinje od 18.00 časova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.