Foto - EPA

Uzeo manje novca

Gospodski odlazak Ernesta Valverdea

Midhat Šljivak

Ernesto Valverde završio je saradnju sa Barcelonom nakon dvije i po sezone.

Rukovodstvo tima sa Nou Campa odlučilo je da uruči otkaz ovom stručnjaku, a umjesto njega je na klupu sjeo Quique Setien.

Ipak, iako je dobio otkaz Valverde je sa klupe katalonskog velikana otišao kao pravi gospodin i neće naplatiti kompletnu platu koju je trebao dobiti za godinu i po ugovora.

On je svom agentu naložio da ne traži kompletan iznos kojeg bi zaradio u preostalom dijelu ugovora, već se prijateljski rastao sa Barcelonom uz nepoznat iznos kojeg je dobio kao odštetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je Valverde u Barceloni zarađivao čak 24 miliona eura godišnje. To bi značilo da se odrekao čak 36 miliona eura koje je trebao dobiti za godinu i po, te je pristao na mnogo manji iznos.

Ovakve stvari su zaista rijetkost u svijetu fudbala, ali Valverde je pokazao da je ipak fudbal mnogo više od novca, barem za njega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.