Xavi konačno objasnio zašto je odbio Barcelonu
Foto - EPA

Želja ostaje i dalje

Xavi konačno objasnio zašto je odbio Barcelonu

M. Šljivak

Xavi Hernandez bio je najveći kandidat za novog trenera Barcelone, ali je legendarni fudbaler katalonskog kluba na kraju ponudu odbio.

Pregovori sa Xavijem su vođeni u Dohi, činilo se kako je sve spremno za njegov angažman, ali je on na kraju odlučio da ipak kaže 'ne' voljenom timu.

Danas je Xavi objasnio razloge zbog kojih je odbio trenersku klupu tima sa Nou Campa.

"Neću kriti, postojala je ponuda Barcelone i imao sam razgovore sa Ericom Abidalom i Oscarom Grauom. Nisam je prihvatio jer smatram da je još uvijek prerano za moj dolazak tamo, ali svakako da u budućnosti želim biti trener Barcelone", rekao je Xavi i nastavio je:

"Za ponudu sam prvo reka porodici, a zatim i igračima Al Sadda. Tokom tih dana nisam bio baš fokusiran, ali sam sada samo na ovaj klub".

O novom treneru Barce Quique Setienu je rekao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sviđa mi se odabir novog trenera i način njegovog rada. Nadam se da će napraviti uspjeh sa ekipom", istakao je Xavi.

Setien je s Barcelonom potpisao ugovor do 2022. godine i neće biti nikakvo čudo ako njegov nasljednik nakon svega bude upravo Xavi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi