Bh. golman na posudbi u Milanu

Begović otkrio kako ga je dočekao Donnarumma

A. Čaušević

Asmir Begović je danas imao svoje prvo druženje s italijanskim novinarima nakon što je zvanično postao golman Milana. 

Begović je početkom sedmice potpisao šestomjesečni ugovor s Milanom budući da je dogovorena nova posudba iskuskon Trebinjca.

Danas je iskusni čuvar mreže i zvanično predstavljen italijanskim novinarima. "Sedmu silu" na Apeninima je odmah zanimalo njegovo mišljenje o Gianluigiju Donnarummi.

"On je među najboljim, poželio mi je dobrodošlicu. Sigurno je među najboljim na svijetu", rekao je Begović.

"Ovdje sam da pomognem timu i dat ću svoj maksimum. Čast je biti dio ovog kluba. Prvi dani su ovdje fantastični, želim vratiti Milan u vrh."

Novinare je intersovalo i to je li iznenađen što ga je Milan tražio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam. U Bournemouthu je bilo stvari nevezanih za teren koje nisu funkcionisale u Bournemouthu, sretan sam što sam ovdje", odgovorio je Begović.

Begović bi na golu Milana mogao debitovati za vikend protiv Udinesea ukoliko se Donnarumma ne oporavi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.