Hrvatski mediji: Olmo na korak od transfera karijere, igrat će sa svjetskom legendom!

Špekulacije ili?

Hrvatski mediji: Olmo na korak od transfera karijere, igrat će sa svjetskom legendom!

Španjolski veznjak Dani Olmo konačno je dobio ponudu koju ni on ni njegov Dinamo Zagreb neće odbiti, tako tvrde Sportske novosti iz Hrvatske. 

Pomenuti izvor kaže kako je Dinamo od Milana dobio ponudu visoku 30 miliona eura za svog najboljeg igrača i da je istu spreman prihvatiti. Također, ni Olmo, prema pisanju Sportskih novosti, nema ništa protiv obući dres ovog velikog kluba.

Dakle, ispunjeni su svi uslovi kako bismo mogli reći da je transfer blizu realizacije, ali kada je Olmo u pitanju nikad ne reci nikad obzirom da su u trci za njega još neki veliki klubovi koji u posljednji čas mogu poslati bolju ponudu.

Dinamo je ovih dana u Rovinju gdje Olmo sasvim normalno trenira i lagano se sprema za odlazak. Osim Milana interesuju se još neki velikani poput Barcelone, Rome, Napolija, Borussije Dortmund itd.

Nedavno su španjolski mediji pisali kako je Barcelona ponudila 30 miliona eura, ali da je Dinamo to odbio jer želi 10 miliona više. Hrvati sada pišu da bi Modri prihvatili 30 miliona eura od Milana tako da je sva ta priča još uvijek vrlo sumnjiva i ne treba je baš uzeti zdravo za gotovo.

Podsjetimo, Rossoneri su i ljetos željeli Olma, ali tada je navodno Zvonimir Boban zaključio kako je još uvijek rano ovom mladiću da zaigra u Seriji A.

Ipak, nakon fenomenalnih partija u Ligi prvaka ove sezone, jasno je da njemu nigdje nije rano zaigrati.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ukoliko se odluči na transfer u Milan, igrat će sa svjetskom legendom kao što je Zlatan Ibrahimović što bi mu sigurno mnogo značilo na samom početku karijere. Također, igrao bi i sa bh. dvojcem Asmir Begović - Rade Krunić.

Treba dodati i to da se u hrvatskim medijima piše kako je Dinamo spremio novi ugovor za svog najboljeg igrača koji bi ga na Maksimiru zadržao još pet godina. Po sezoni bi zarađivao vrtoglavih 1,5 miliona eura što je neviđeno na ovim prostorima. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije