Foto: EPA

Sjajan meč u Rusiji

Real Madrid položio oružje u Podmoskovlju

S. Grebović

U prvoj utakmici 20. kola Eurolige košarkaši Khimkija su na svom terenu savladali Real Madrid rezultatom 102:94.

Ruski tim je ovom pobjedom prekinuo neugodnu seriju od četiri vezana poraza u elitnom takmičenju i stigao do tek devete, dok su Madriđani upisali i peti poraz.

Domaćini su nešto bolje otvorili susret i prvu dionicu riješili u svoju korist sa 25:21. U nastavku je ekipa iz predgrađa Moskve pojačala ritam pa se prednost do poluvremena povećala na jedanaest poena i sa njom se otišlo na odmor.

Real ni u nastavku igre nije uspio da zaigra prepoznatljivu igru pa je poraz bio neminovan.

Kod Khimkija je kao po običaju Alexey Shved bio najbolji sa 21 ubačajem, s tim da je ovog puta bivši NBA igrač znatno popravio procente šuta, zbog čega je bio kritikovan. Booker sa 15 i Gill sa 13 koševa su dali svoj doprinos za ovu veliku pobjedu.

U poraženom taboru Jordan je bio bolji od ostalih sa 20 postignutih poena.  

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 20. kolo:

Khimki Moscow - BC Real Madrid 102:94

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.