Valencia poslije sjajne završnice slomila Khimki u Podmoskovlju

Sjajna igra španjolskog tima

Valencia poslije sjajne završnice slomila Khimki u Podmoskovlju

Košarkaši Valencie stigli su do velike pobjede večeras u dvorani Mityschy u Podmoskovlju protiv domaćeg Khimkija rezutatom 84:75. 

Već na samom startu gosti su dali do znanja da Khimki ne čeka lagana večer. Odličnim napadom u prvoj četvrtini gosti su ubacili 29 poena i najavili dobro izdanje. 

No ipak, Khimki se u nastavku povezao, odigrao odličnu obranu u drugom periodu i preokretom došao do prednosti od 47:44 nakon prvih 20 minuta. No nastavak je opet donio bolje izdanje gostiju koji su promijenii obranu i potpuno ugušili najboljeg strijelca Khimkija Shveda koji je za trojke šutirao groznih 2/11. 

Khimki je u nastavku ubacio skromnih 28 poena jer sjajna obrana Valencie nije dozvolila ništa više od toga pa su na kraju gosti kući otišli s velikim i pomalo neočekivanim bodovima. Iskusni San Emeterio s 18 poena bio je najbolji kod Valencie, Doornekamp je dodao 13 a Labeyrie 11 koševa. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Shved s 18 uz jako loš procenart šuta i Gill s 12 bili su najefikasniji kod Khimkija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti