Stiže kao slobodan igrač

Sve je dogovoreno: Arsenal dovodi veliko pojačanje iz PSG-a

Endin Čaušević

Francuski fudbaler Layvin Kurzawa na kraju ove sezone će sigurno napustiti PSG.

Ovaj 27-godišnji lijevi bek u PSG je stigao prije pet godina iz Monaca za 25 miliona eura, ali se baš i nije uspio izboriti za mjesto u početnoj postavi Parižana.

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 11 mečeva u domaćem prvenstvu, te je nedavno priznao da je nezadovoljan statusom u ekipi. Kurzawa ima ugovor do kraja ove sezone i već sada je jasno da isti neće produžiti.

Već nekoliko dana se špekuliše da će Kurzawa karijeru nastaviti u Arsenalu, a mediji u Engleskoj prenose da je tu sve gotovo. Ovaj igrač ima pravo da pregovara s drugim klubovima u zadnjih šest mjeseci ugovora i očito da je već izabrao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jutros je i France Football objavio da Kurzawa na kraju sezone ide u Arsenal kao slobodan igrač, te da će s Topnicima potpisati saradnju na pet godina.

On će sigurno biti ogromna konkurencija za bh. reprezentativca Seada Kolašinca ukoliko dođe u Arsenal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.