Prvenstvo BiH

Leotar prekinuo pobjednički niz Sobode

Midhat Šljivak

Leotar je u 14. kolu prvenstva BiH savladao Slobodu rezultatom 92:86 i prekinuo je pobjednički niz od četiri utakmice tuzlanskog tima.

Sloboda je bolje ušla u meč. Nakon deset minuta igre imali su gosti devet poena prednosti (19:28), ali su zatim stali.

Leotar je i tokom drugog perioda međutim bio u zaostatku. Na odmor se otišlo sa plus četiri u korist Tuzlaka (44:48), da bi igra Slobode pala krajem treće dionice.

Koristio je domaći tim svaku priliku u tim trenucima, došli su do preokreta i nakon 30 minuta igre bilo je plus sedam u korist Leotara, 73:66.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Domaći košarkaši su kontrolisali rezultat u posljednjoj dionici. Iako je Sloboda dolazila blizu, nije tim Damira Mulaomerovića uspio da vrati prednost na svoju strani i upisao je poraz.

Marko Rikalo je sa 22 poena predvodio Leotar do pobjede, Ivan Pendić je dodao 18, dok je kod Slobode najefikasniji bio Sani Čampara sa 21 poenom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.