Mulaomerović: Igrači su dali 120% od sebe i ponosan sam na njih

Sloboda savladala Helios

Mulaomerović: Igrači su dali 120% od sebe i ponosan sam na njih

E. Čaušević

Košarkaši tuzlanske Slobode večeras su na svom parketu pobijedili Helios sa 101:83 u meču 16. kola ABA lige 2.

Sloboda u posljednje vrijeme igra veoma dobro, a tuzlanski tim je večeras u Mejdanu došao do pete pobjede u ABA ligi 2. Tuzlaci su bili bolji od Heliosa koji je inače na omjeru 8-8, dok je Sloboda sada na omjeru 5-11.

Trener domaćeg tima Damir Mulaomerović nakon utakmice izjavio je da je itekako ponosan na svoje momke zbog toga što su večeras dali svoj maksimum i zasluženo slavili.

"Moram priznati da je bila dosta teška utakmica. Pohvalio bi momke i bili su pravi tim i bilo mi je zadovoljstvo što sam ih vodio pored klupe. Vidio sam da su igrali na 120%. Ulog je veliki jer se borimo za opstanak i mislim da smo se dosta digli. Odigrali smo fantastično drugo poluvrijeme i uz sve probleme smo došli do pobjede. Igramo dobru košarku u zadnje vrijeme i drago mi je što je došlo tako puno ljudi. Momci se raduju svakom košu, igramo kao pravi tim i to je ono što me najviše raduje", rekao je Mulaomerović.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

S druge strane trener gostiju Dejan Jakara baš nije bio zadovoljan igrom svog tima.

"Čestitam Slobodi na zasluženoj pobjedi. Drugo poluvrijeme nikada nismo lošije odigrali u ovoj sezoni. Mislim da smo katasttrofalno odradili posao u drugom poluvremenu", izjavio je Jakara.

Top Komentari

Maximilian
Ljudski maksimum je 100% pa samim tim...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi