OKK Sloboda u drugom poluvremenu razbila Helios

Sjajno drugo poluvrijeme Tuzlaka

OKK Sloboda u drugom poluvremenu razbila Helios

Košarkaši OKK Sloboda večeras su u okviru 16. kola ABA 2 lige sjajnom izvedbom, posbeno u drugom poluvremenu, savladali slovenački KK Helios rezultatom 101:83. 

Prvi dio ove utakmice nije naslućivao koji će se scenarij odvijati do kraja ove utakmice. Helios je bio potpuno ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu koje je završilo u potpunom egalu rezultatom 41:41. 

U drugom poluvremenu kao da su iz svlačionica istrčale neke druge momčadi. Sloboda je fantastičnom napadačkom košarkom te povezanim koncima u obrani potpuno otpuhala košarkaše Heliosa s parketa dvorane Mejdan. Dovoljan dokaz toj tvrdnji je 60 poena koje su Tuzlaci uspjeli ubaciti šokiranim Slovencima. Na kraju je Sloboda opet kod kuće opet uspjela prebaciti 100 poena i ostaviti zadovoljnu publiku koja je pljeskom ispratila svoje ljubimce. 

U sjajno izbalansiranom napadu domaćeg tima čak pet košarkaša imalo je dvoznamenkast košgeterski učinak. Prednjačio je Tomašević koji je zabio 23 poena, Čampara je dodao 19, a Gregg 17 koševa. Ne treba smetnuti ni učinke Rikića i Grubora koji su zabili 16, odnosno 14 koševa. 

Mahković je za Helios zabio 17 koševa, dok je Radovičić zabio 14 poena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

OKK Sloboda: Andelija, Gregg 17, Jakupović, Janjić 2, Dedajić, Čampara 19, Tomašević 23, McKnight 5, Manjgafić 5, Rikić 16, Omerović, Grubor 14

KK Helios: Konjević 12, Šikanić, Radovičić 14, Prepelič, Pelko 9, Bratec 3, Oman 10, Šantelj 5, Mahkovič 17, Hirschmann 3, Florevus 10, Strel

Top Komentari

realista1982
Bravo fina ekipica, svidja mi se timski duh koji se bas vidi i na terenu i na klupi...
2 0
Edin
Sta je sa Gegica, nema ga vec par kola?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi