Gdje će Chong na ljeto?

Inter želi pokvariti Juventusove planove: "Dragulju" Uniteda ponuđen petogodišnji ugovr

Na mladog Tahitha Chonga na Old Traffordu već odavno gledaju kao na sljedeću "veliku stvar".

Međutim, ugovor 20-godišnjeg krilnog napadača sa Manchester Unitedom traje do narednog ljeta, on još ne dobija pravu priliku, a mnogi evropski velikani sada pokušavaju "nagovoriti" Chonga da ne produži ugovor sa Unitedom i dođe u njihove redove. Prije svega su za mladog Holanđanina zainteresovani na Apeninima.

Nedavno su se pojavile špekulacije da je Juventus već ponudio Chongu "pristojnu" platu i bogate bonuse ukoliko odbije produženje saradnje sa Unitedom i dođe u Torino.

Sada je, ipak, i Inter napravio konkretan korak ne bi li pokvario planove Juventusa (naravno i Manchester Uniteda) i namamio mladog ofanzivca u svoje redove.

Tuttomercatoweb.com vjeruje da su se Nerazzurri već sastali sa Sinouhom Mohamedom, mendžerom mladog Chonga, te da su "stavili na stol" ugovor spreman za njegovog klijenta.

Navodno je riječ o petogodišnjem ugovoru vrijednom dva miliona eura po sezoni uz opciju automatskog uvećanja primanja u zavisnosti od Chongovih partija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također se vjeruje da je Inter spremio i pet miliona eura "nagrade" za Chongovog menadžera ukoliko mladi Holanđanin stigne na Meazzu.

Podsjetimo, Chong je navodno već izrazio želju da napusti Old Trafford, a da li će se to na ljeto zaista i desiti - ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.