Nigerijac stiže u Inter, ljekarski pregledi već danas?

Conteov "miljenik"

Nigerijac stiže u Inter, ljekarski pregledi već danas?

Inter bi jako brzo mogao dobiti pojačanje na desnom krilu. Naime, špekuliše se da će Victor Moses možda i već danas obaviti ljekarske preglede, a potom i potpisati za Inter.

29-godišnji Nigerijac je i dalje igrač Chelseaja, ali je prošle zime posuđen Fenerbahčeu. On se u turskom klubu trebao zadržati do ljeta, ali je njegova posudba skraćena.

Danas je trener Chelseaja Frank Lampard potvrdio da se Moses vraća u London, ali samo kako bi bio "proslijeđen dalje".

Nerazzuri su se i ljetos povezivali sa Mosesom, igračem koji je u Chelseaju sarađivao sa aktuelnim trenerom Intera Conteom. Upravo je za Conteovog "mandata" na Stamford Bridgeu Moses imao izuzetno važnu ulogu u ekipi Chelseaja. Međutim, nakon što je Italijan otišao Moses je u potpunosti pao u drugi plan - pa su ga Plavci od tada slali na nekoliko posudbi.

Čini se da će sada Moses ponovo udružiti snage sa Conteom koji je u potrazi za bočnim igračima jer navodno nije zadovoljan onime što su do sada pokazali Valentino Lazaro i Cristiano Biraghi.

"Kada je u pitanju Moses, on vraća s ciljem da onda ode negdje drugo. Pregovori su u toku", izjavio je Lampard na press konferenciji organizovanoj povodom sutrašnjeg duela Chelseaja i Arsenala.

Novinar Gazzette dello Sport, Nicolo Schira, vjeruje da je dogovor između Chelseaja i Intera već postignut, te da će se Nigerijac pridružiti Nerazzurrima. Navodno bi Moses na Meazzu trebao stići na posudbu s opcijom otkupa ugovora (10 miliona eura).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Moses se nije naigrao tokom posudbe u Feneru, ali je imao i značajnih problema sa povredama.

Nigerijac je u Chelsea stigao iz Wigana 2012. godine, a londonski Plavci su ga u međuvremenu slali na posudbe u Liverpool, Stoke, West Ham i Fener. Mosesov ugovor sa Chelseajem važi do ljeta 2021. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi