Premier liga, 24. kolo

Novo razočarenje za navijače Manchester United, Burnley odnio čitav plijen sa Old Trafforda

Nakon poraza u najvećem engleskom derbiju (protiv Liverpoola) u prošlom kolu, Manchester United je večeras na svom Old Traffordu poražen i od Burnleyja - u utakmici 24. kola Premiershipa.

Bila je ovo još jedna loša predstava Crvenih đavola, a Burnley je na kraju slavio rezultatom 0:2.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Burnley je zaprijetio u 25. minuti preko Wooda, ali je tada lopta otišla pored gola Manchester Uniteda.

United je u 34. minuti imao šansu preko Martiala, ali Francuz nije uspio pogoditi.

Ali jeste Chris Wood u 39. minuti. Ben Mee je jedanu dugu loptu (upućenu iz slobodnjaka) spustio Chrisu Woodu, a ovaj ju je zakucao iza leđa Davida de Gee.

Ispostavilo se da je Wood tada postavio rezultat prvog dijela - 0:1.

Iako se možda očekivao odgovor Uniteda, u 56. minuti Burnely stiže do novog gola.

Crveni đavoli gube loptu na svojoj polovini, nakon ubacivanja iz auta, Wood i Rodriguez lijepo kombinuju, a akciju završava Jay Rodriguez silovitim udarcem iskosa sa lijeve strane i lijepim golom za 0:2.

Manchester United je u nastavku utakmice prijetio preko Daniela Jamesa i rezervise Greenwooda, ali se Burnley odlično branio, pa je do kraja ostalo 0:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bila je ovo prva utakmica ove sezone na kojoj Manchester United na svom terenu nije uspio postići gol. Treba ipak dodati da se u 90. minuti zatresla mreža gola Burnleyja, ali je gol Lukea Shawa poništen zbog faula u napadu.

United je ostao na petoj poziciji sa 34 osvojena boda, dok je Burnley sada 13. sa 30 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.