Mourinho je za njega rekao da nije dovoljno dobar, a danas je zvijezda Premiershipa

Martinelli čak četiri puta bio na probi u Unitedu

Mourinho je za njega rekao da nije dovoljno dobar, a danas je zvijezda Premiershipa

E. Čaušević

Brazilski napadač Gabriel Martinelli danas je glavna priča engleske javnosti nakon odličnog izdanja u sinoćnjoj utakmici Chelseaja i  Arsenala.

Arsenal je s igračem manje uspio doći do remija na Stamford Bridgeu (2:2), a prvi gol za goste postigao je Martinelli koji je pretrčao skoro cijeli teren i savladao Kepu.

Martinelli je u Arsenal stigao početkom ove sezone iz brazilskog niželigaša Ituana, a klub ga je platio oko sedam miliona eura. Mnogi su mislili da je to promašaj, no ovaj 18-godišnji napadač ih je brzo reagovao.

U dosadašnjem sijelu sezone u svim takmičenjima je odigrao 21 utakmicu i već je zabio deset golova. Jasno je da u Arsenalu ozbiljno računaju na njega, a nakon sjajnih igara sada se u Manchester Unitedu kaju što ga nisu doveli prije nekoliko godina godine.

Naime, Martinelli je u čak četiri navrata bio na probi u Manchester Unitedu dok je ekipu tada vodio Jose Mourinho. Međutim, Crvnei đavoli su odlučili da on nije dovoljno dobar da mu ponude ugovor što je očito bila velika greška.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Od 2015. do 2017. godine sam četiri puta išao na probu u Manchester United. Probe su trajale po 15 dana i viđao sam tada velike zvijezde poput Pogbe, Evre, Fellainija... Pogba me stalno pitao kako se osjećam i kako mi ide. Engleski nisam pričao baš najbolje, ali sam se trudio na terenu maksimalno. No, nisam dobio povjerenje kluba i nakon četvrtog puta su rekli da neću dobiti ugovor", izjavio je Martinelli.

Brazilac se tako vratio u Ituano i nastavio odlično igrati, a to su skauti Arsenala pomno pratili. Prošlog ljeta Topnici su kontaktirali Martinellija i ponudili mu ugovor što je on odmah prihvatio i čini se da je donio itekako ispravnu odluku.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bhf111
Sta je Murinjo igraca upropastio. Jedan od najgorih trenera trenutno.
2 2
ISTINA
Murinjo truba rasuće i Tothenham.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi