Pablo Mari novo pojačanje Topnika

Novi igrač Arsenala stigao u London na ljekarske preglede

Endin Čaušević

Čelnici Arsenala odlučili su dovesti pojačanje u odbrani do kraja januarskog prelaznog roka.

Obrana Arsenala je ove sezone najveća mana londonskog kluba i jasno je da moraju dovesti pojačanje ukoliko žele da se bore za mjesto koje naredne sezone vodi u Evropu.

Arsenal je odlučio angažovati 26-godišnjeg stoper Flamenga, Pabla Marija, koji je stigao u London na ljekarske preglede u društvu sportskog direktora Topnika, Edua.

Mori je ponikao u dresu Mallorce, a kasnije je igrao za Gimnastic, Manchester City, Gironu i Deportivo. Ljetos je potpisao za Flamengo za dva miliona eura, a Arsenal će potpisati s njim saradnju do ljeta 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.